איך לכתוב קורות חיים שיבליטו את מועמדותך

כתיבת קורות חיים שתעזור לכם להתקבל לכל עבודה

אתם מחפשים עבודה, או שאתם רוצים שיהיו לכם קורות חיים נחמדים לפעם הבאה שתרצו להגיש מועמדות לתפקיד כלשהו.

בשוק התחרותי שיש היום, כדי להגדיל את הסיכויים שלכם להתקבל לעבודה נחשקת, אתם צריכים דבר אחד חשוב באמת — קורות חיים בולטים.

אבל איך לכתוב קורות חיים אם אף פעם לא עשיתם את זה?

במאמר זה, אנחנו הולכים לסקור את כל הדברים החשובים שאתם צריכים לכלול בקורות החיים שלכם, כדי שהם יהיו כמה שיותר מרשימים ומקצועיים.

על הדרך, אנחנו הולכים לתת לכם גם כמה עצות נהדרות שכדאי להכיר, וגם תקבלו מאיתנו כמה טיפים מועילים וקצרים כדי שתבינו איך הם צריכים להיראות.

מחולל קורות חיים — כמה קליקים ויש לכם מסמך קורות חיים מתוקתק

  • אם אין לכם ניסיון בכתיבת קורות חיים
  • אם אתם מרגישים תקועים בכל פעם שאתם ניגשים לכתוב אותם
  • אפילו אם כבר כתבתם קורות חיים אבל אתם מרגישים שהם יכולים להיות יותר מזמינים…

מחולל קורות החיים באתר מעוף הוא כלי פשוט וקל לתפעול שבונה עבורכם קורות חיים במהירות. בכמה קליקים בודדים תוכלו ליצור קורות חיים שירשימו כל מגייס עובדים או מעסיק פוטנציאלי.

במקום לבזבז מלא זמן ולהרגיש מתוסכלים — נותנים לבונה קורות החיים של מעוף לעשות בשבילכם את העבודה. למה אתם מחכים?

מדריך לכתיבת קורות חיים מתחיל כאן 👇

השלב הראשון: התחילו בכתיבת הפרטים האישיים שלכם

קורות החיים שלכם תמיד צריכים להתחיל עם המידע האישי שלכם בראש העמוד. הפרטים שכדאי לכתוב כוללים את שמכם המלא, כתובת מגורים, מספר הטלפון וכתובת המייל שלכם.

אתם יכולים גם לכלול קישור לתיק עבודות אונליין, לעמוד שלכם בלינקדאין, או לבלוג המקצועי שלכם. זה יכול לעזור לייחד אתכם לעומת מתמודדים אחרים, ולתת למעסיקים אפשרות לגבש דעה עליכם ועל היכולות שלכם.

בנוסף, הכללת המידע האישי שלכם מקלה על מעסיקים ליצור איתכם קשר אם הם ירצו לקבל עליכם עוד פרטים, או להכיר אתכם יותר טוב לפני ראיון עבודה.

השלב השני: כתבו את ההשכלה והכישורים שלכם

אחרי שכתבתם את פרטיכם האישיים, החלק הבא בקורות החיים שלכם צריך להיות ההשכלה והכישורים שלכם.

ציינו את המקומות שבהם למדתם: זה יכול להיות מגמה בתיכון, קורס או בהכשרה מקצועית, וכמובן שגם לימודים במכללה או באוניברסיטה. ציינו גם את התאריכים שבהם למדתם באותו מוסד ואת השנה שבה סיימתם. בנוסף, כתבו כל תעודה או תואר שהשגתם.

אם עדיין לא סיימתם את הלימודים, אתם עדיין יכולים לציין אותם בקורות החיים שלכם — פשוט כתבו את שם המוסד שבו אתם לומדים כעת, ואת תאריך הסיום הצפוי שלכם.

ההשכלה והכישורים שלכם הם חשובים מאוד בגלל שהם מראים למעסיקים שיש לכם את הידע והמומחיות הדרושים כדי לבצע את העבודה שאליה אתם מגישים מועמדות. יתר על כן, פירוט ההשכלה והכישורים שלכם יכול לעזור לכם להתבלט על פני מועמדים אחרים שאולי יש להם ניסיון דומה, אבל חסרה להם השכלה פורמלית, ולתת לכם יתרון משמעותי בעת הגשת מועמדות למשרה נחשקת.

השלב השלישי: התגאו בניסיון המעשי שלכם בתחום

אחרי ההשכלה, החלק הבא צריך להיות הניסיון שצברתם בתחום אליו אתם מגישים מועמדות. בסעיף הניסיון, התחילו עם מקום העבודה האחרון שלכם, והמשיכו אחורנית בציר הזמן עד למקום העבודה הרלוונטי הראשון. ציינו את שם החברה / הארגון / העסק, את התפקיד שלכם ואת התאריכים שבהם עבדתם שם.

כדאי מאוד גם לכתוב תיאור תמציתי של תחומי האחריות שלכם ומה בפועל עשיתם בעבודה.

חיוני לכתוב היטב את הניסיון שלכם בתחום מכיוון שזו הדרך להראות שאתם כבר "משופשפים", ואם יקבלו אתכם, תוכלו להתחיל את המשימות שלכם בהקדם.

בנוסף, הדגשת הניסיון שלכם בתחום יכול לגרום למעסיק לבחור בכם ולא במועמדים אחרים שאולי מחזיקים בהשכלה דומה, אך אין להם ניסיון מעשי בעבודה. למעשה, המעסיק יצטרך להקדיש זמן וכסף להסביר להם את הכל מההתחלה, בעוד שאתם יכולים להתחיל מיידית ולתרום לארגון.

רגע, אבל מה אם אין לי ניסיון?

אם לא עבדתם בעבר בעבודה זהה או דומה, קבלו מאיתנו טיפ לכתיבת קורות חיים ללא ניסיון: התמקדו בלהסביר את יכולת הקליטה המהירה שלכם והדרך שבה תוכלו ליישם אותה בתפקיד החדש. כך, מי שיקרא יוכל להבין שלמרות שאין לכם ניסיון ישיר בעבודה, יש לכם את היכולת ללמוד ולהצליח בתפקיד. אדרבא, יש אפילו מעסיקים שיעדיפו מועמדים שמגיעים עם "לוח חלק", ולא עבדו במקום אחר, כי זה אומר שיהיה אפשר "לעצב" אותם לפי שיטות העבודה הנהוגות בארגון.

עוד עצה מאיתנו למועמדים ללא ניסיון — שאלו את עצמכם: מה עשיתי או השגתי שיכול לעניין את המעסיק הבא שלי? יכולת מנהיגות היא תכונה מושכת ומוערכת על ידי מעסיקים.

חשבו מה עשיתם בעבודות הקודמות שלכם שגורם לכם להתגאות. לעתים קרובות החוויות האלו ניתנות להעברה לקריירה חדשה, כי הן עשויות להראות שאתם אנשים שמפגינים יוזמה, יודעים לפתור בעיות, לשכנע, לניהל קונפליקטים או שיש לכם כישורים חשובים אחרים.

השלב הרביעי: ספרו על פעילויות, ידע או תחומי עניין רלוונטיים

אחרי שהתרברבתם בניסיון שלכם (או שהסברתם למה כדאי לקבל אתכם למרות החוסר בניסיון), החלק הבא בקורות החיים שלכם צריך להיות כל מידע רלוונטי אחר לעבודה או לתפקיד.

זה יכול להיות כל דבר, החל משפות שאתם מדברים ועד לפעילויות מעניינות או תחומי עניין שיש לכם. אם אתם מתנדבים באיזושהי עמותה, זה המקום לציין את זה.

כמובן שהכל צריך להיעשות בגבול הטעם הטוב — אף אחד לא רוצה לשמוע על זה שאתם יכולים לשתות ליטר בירה בלגימה אחת.

החלק הזה חשוב בגלל שהוא יכול להראות למעסיקים שיש לכם מיומניות נוספות, ולהפוך אתכם לדמות "עגולה" יותר, כזו שאפשר לזכור. חשבו על שתי מועמדים זהים לגמרי, שלמדו באותה מכללה ויש לשניהם ניסיון של שנתיים בתחום, אבל רק אחד מהם דובר 4 שפות ומסייע להציל בעלי חיים. את מי יותר קל לזכור? את מי יותר תרצו לקבל לארגון שלכם?

לסיום: טיפים לכתיבת קורות חיים מעולים

1. כתבו בשפה פשוטה וברורה

חשוב להשתמש בשפה פשוטה, ולא לנסות להרשים עם מילים "גבוהות". זה יקל על מי שקורא להבין מה אתם אומרים ויקטין את הסיכוי שלכם להיתפס כמתנשאים.

2. הדגישו את הניסיון והכישורים שלכם

כדאי להדגיש את הניסיון והכישורים הרלוונטיים ביותר למשרה. זו הדרך הטובה ביותר לגרום למעסיק לבחור דווקא בכם.

3. השתמשו ב"רשימות תבליט"

כשכותבים רשימה, מומלץ להשתמש בנקודות תבליט (•). זה מקל על המעסיקים לסרוק את קורות החיים שלכם ולזהות את המידע החשוב במהירות.

4. התאימו את קורות החיים למשרה שאליה אתם מגיש מועמדות

הקפידו להתאים את קורות החיים למשרה הספציפית אליה אתם מנסים להתקבל. זה אומר להדגיש חלקים שיותר רלוונטים, ולהוריד חלקים לא רלוונטיים לתפקיד.

6. בצעו הגהה

לפני שאתם שולחים או מגישים את הקו"ח שלכם, קראו אותם בקפידה כמה פעמים ותנו גם למישהו אחר לקרוא. זה יעזור לכם לגלות שגיאות כתיב או הקלדה ולשפר את הנראות.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

רוצים לקבל עדכונים בכל פעם שמאמר חדש עולה לאתר?

הצטפרו לדיוור והשארו מעודכנים!

דילוג לתוכן