בחירת עורך דין מתאים, הוא תהליך האורך זמן. לפני שיוצאים למסע, כדאי להכין רשימת עורכי דין פוטנציאליים, שגובשה בשיחות עם מקורות מהימנים, משפחה, חברים, אנשי מקצוע, מידע מקוון, תוך התייחסות לנושאים הרלוונטיים לכם.
לאחר שנוצרה רשימה כזו, יש להתחיל ולצמצם אותה. יש ליצור קשר עם עורכי הדין ברשימה המצומצמת לקביעת פגישה, ולבצע ריאיון.
יש לשקול על פי פרמטרים המתאימים לצרכים המשפטיים שלכם.
- השיקולים בבחירת עורך דין
- איתור הבעיה המשפטית ובחירת מומחה – יש לבחור את עו"ד הטוב ביותר לייעץ לך ולפתור את הבעיה המשפטית שלך. בתחומי החוק, כמו ברפואה, עורכי הדין מתמחים בתחומים מסויימים. בחירת מומחה בתחום הספציפי הנחוץ לך, מבטיח כי הוא בקיא בכל התקנות וההתפתחויות בתחום.
- הניסיון המתאים – זהו הקריטריון החשוב ביותר, משום שאתם זקוקים לעורך דין עם רקורד מרשים, הצלחות בבעיות דומות לשלכם, מה שמעלה את הסבירות לכך שיוכל לעזור לכם. מן הסתם, נלקחים בחשבון הוותק, מספר התיקים בתחום, תוצאות קודמות. עו"ד שכזה ידע להעריך סיכונים ולפתח אסטרטגיות הקשורות לבעיה, והוא יעשה זאת בבטחון בשל נסיונו.
- תקשורת אישית – חשוב למצוא עו"ד שיוכל לתקשר איתך בצורה יעיל, שיענה לשאלותיך, ויעדכן אותך בכל התפתחות, מבלי שתצטרך "לרדוף" אחריו. עו"ד טוב, מצוייד בשיקול דעת, לגבי אופן התקשורת, האם פרונטלית או בדוא"ל או בטלפון. הוא צריך להסביר באופן מתומצת את דרכי הפעולה הרלוונטיים לך.
- מומחיות עורך הדין – מדובר לא רק באישיות אלא, פעולות והתנהגויות אובייקטיביות שמבדילות עורכי דין טובים מאלו שהם מוכשרים. שומרים על האינטרסים שלכם, מגיב לפניותיך, מגיע מוכן לפגישות, מספק עצות, מסודר, מכבד, פועל על פי כללי האתיקה, ישר והגון.